Followers

Saturday, December 3, 2016

SENARAI SABUN YANG TIDAK MENGANDUNGI BAHAN KIMIA MERBAHAYA.

harga barang naik memang out of our control ?

so..
what we can do ?

penjimatan dari segi penggunaan.
macamana tu ?
guna macam biasa.
kuantiti yang digunakan sedikit drpd biasa...
tapi kesannya lebih baik berbanding sebelum ni.
haa..
inilah penjimatan dr segi penggunaan namanya...

shaklee healthy home set ini juga bukan sekadar jimatkan penggunaan..
jimatkan duit..
malah banyak lagi cerita tersembunyi mengenai sabun yg anda tak tau.
jom akak sharing
kisahnya..

contoh  1:
kalau sebelum ni kita beli 2-3 kali sabun basuh pinggan dalam masa sebulan.
kalau pakai lebih sikit..
mak aiii..
melekat di pinggan mangkuk , gelas bau sabunnya.
tapi..
dengan dish drop..
guna beberapa titik je..
confirm clear sinki kita.
takde hal lah setakat lemak melekat akibat rebus sup tulang tu..
😄

contoh 2 :
anak2 kita selalu kena gatal2 di badan..
mudah naik ruam pada kulit.
dapat asthma.
selalu kita blame makanan.. habuk.. cuaca..
tapi taukah anda ?
kandungan sabun jenama lain mempunyai bahan yang trigger sakit2 di atas pada anak2 kita ?
kesian kan pada anak2.. dan family khususnya utk kesan jangka masa panjang.
sebab tu akak pakai fresh laundy . free toxin, free phosphates and no hazardous chemicals.
tak percaya ?
cuba google phosphate tu apa ?
🤔
tengok bahaya me idok ?


contoh 3 :
selama ni pilih dan beli softener , sabun , pencuci lantai berdasarkan bau..
yang paling wangi.. itulah yang kita angkut masuk trolley.
tahukah anda..
wangi2an itu dihasilkan dr bahan kimia ?
sedangkan dengan healthy home set shaklee ini hampir tiada bau ok !
yang ada hanyalah  clean-smelling semata-mata.


contoh 4 :
berapa jenis sabun kita pakai kat rumah untuk tujuan pembersihan ?
sabun toilet..
sabun basuh sinki..
sabun cermin..
akak ?
basic h tu saja dah cukup untuk akak guna kan bagi  semua tujuan permbersihan ...kecuali basuh pinggan dengan baju jea akak tak guna basic h..
😆

itu baru setakat contoh 4 cerita.
kalau korang ada cerita lain  nak share mengenai pengalaman guna healthy home set shaklee boleh share di ruangan komen..
silakan yea..

because sharing is caring !


Anda tercari2 sabun yang mempunyai ciri- ciri seperti berikut :


📌*safe* (non toxic, hypoallergenic, no chlorine, no hazardous chemicals)

📌*powerful* (tough on greese, concentrated)

📌*green*  (natural, derived from corn and  coconuts, biodegradeable, no phosphates, no dyes, recyclable packaging, safe for septic systems)


dapatkan rangkaian *set healthy home shaklee* :


*BASIC H ORGANIC SUPER CLEAN CONCENTRATE*
*rm46*
~ thousand of uses / multi purpose (lantai, kereta, kasut sekolah , oven, mainan anak2 , tingkap, perabot, barbecue grill, dll)
~use on any washable surface (indoor @ outdoor)
~16 ounces makes 48 gallons of super powerful cleaner



*DISH WASH  CONCENTRATE*
*rm28*
~mild on your hands
~perlukan hanya beberapa titik je bagi memastikan sinki anda clear dr pinggan mangkuk kotor
~dibuat dr kelapa DAN jagung
~buat basuh buah @ sayur juga
~buat rendam puting serta botol susu anak pun lagi bagus dan selamat



*FRESH LAUNDRY*
*rm80*
~ sabun basuh baju
~ baju tak bau hapak, especially musim hujan
~ baju putih bertambah putih, tak memudarkan warna baju
~ sekotak - boleh tahan sampai 2 bulan atau lebih



*SOFT FABRIC CONCENTRATE*
*rm40*
~ pelembut kain
~ mengurangkan kedut pada baju
~ control static cling ( supaya senang nak iron)
~ clean - smelling


sila2 call / sms / whatsapp akak di no tertera untuk dapatkan produk pembersihan yang selamat, menjimatkan, powerful serta menyokong kempen GO GREEN sangat - sangat.


ina
013-7755256


Friday, December 2, 2016

KELEBIHAN JOIN SHAKLEE

kalau anda fikir saya terjebak dalam bisnes shaklee SEMATA-MATA sebab duit  ?
anda silap.


bermula dengan ESP..
kemudian usaha untuk kurangkan masalah asthma (alhamdulillah.. 2 tahun 3 bulan tanpa neb).
keinginan untuk keluar dari pikir mengenai kerja rutin office semata2..
dan ditambah keinginan nak tolong kawan2 selesaikan masalah dengan produk yg memang selamat untuk digunakan.

semua di atas 👆 jadi penyuntik semangat masa tu.

sebab tu bila sesi coaching dengan anak2 ...
saya lebih suka cerita mengenai khasiat shaklee..
kaedah sharing...
macamana nak consult customer..
etc (nak tau lebih.. meh join team coaching akak)


PERCAYALAH!!
lagi banyak kita sharing..
lagi banyak kita niat nak tolong selesaikan masalah orang..
lagi banyak kita sharing macamana nak lebih sihat.
ramai je yang akan terbuka hati untuk beli dengan kita.


barulah insentif dalam bentuk DUIT datang..


remember ..
don't put money at the 1st place.
u  will regret.
but put sharing at the 1st place .
and more will come to you.


owh..
lagi 1 ..


akak memang tak tahan tengok orang up status dia dapat macam2 bila join shaklee ni.


so..
langkah terbaik nak elak  iri hati tu drpd berleluasa kan..
apa kata biar akak sendiri berusaha dapatkan apa yang orang lain boleh dapat tu.
kaaaann !!

hehehe..


positif giteww !!!


sesiapa yang nal tau kelebihan join shaklee ni beh dapat apa lagi ?

ringan2kan tangan untuk contact akak yea..


ina
013-7755256


MAKAN SHAKLEE PUN TAK BERKESAN ? KORANG RASA ?

takpe lah..
saya dah biasa makan vitamin jenama XXX.
kalau campur dengan shaklee ni nanti saya takut lah ada side effect.
樂


meh..
hari ni akak tnjuk sikit dapatan drpd LANDMARK STUDY yang membandingkan antara pengguna produk shaklee, pengguna vitamin jenama lain dan 1 lagi golongan yang memang tak ambik vitamin langsung.

ok..
kita tengok graf pertama.
pengguna vitamin jenama lain mempunyai risiko lebih tinggi untuk mendapat penyakit vaskular.
aikk ?
kata makan jenama XXX kan tadi ?


now..
move to 2nd graph.
haa...
apa korang paham ?
dapatan kajian juga mendapati ..
sekali lagi..
sekali lagi pengguna vitamin jenama lain berisiko lebih tinggi untuk menghidap kencing manis.
what ?
kata ambik dah vitamin jenama XXX tadi..

kesimpulan, dapatan kajian juga mendapati pengguna shaklee mempunyai risiko paling rendah untuk mendapat penyakit vaskular dan juga kencing manis.
haaa??
nampak tak..
nampak tak..

sebab tu akak selalu bising2 kat wall FB sendiri ..
tak kisahlah korang nak makan jenama apa sekali pun..
asalkan korang tau  bahan vitamin yg korang makan tu ?

pikir2kan yea...


dan sapa2 yang menyimpan hasrat nak makan shaklee..
tapi asyik tertangguh jea tu..
rasanya lepas baca posting akak ni maknanya..
korang  memang ditakdirkan untuk at least..
sekali dalam seumur hidup try produk kesihatan  shaklee yang memang awesome ni !



ina
0137755256

RESEPI TOM YAM KETAM 7 MINIT

masak resepi yang mudah2 mesti mak2 semua suka kan ?
yang main campak2 je macam tom yam ni haaa...
heaven je rasa masak resepi yg senang dan saaaangatlah sedap macam ni..
(eh.. bukan masuk bakul angkat sendiri) tau.. hahhaha..


cukuplah senang..
tak perlu nak menumis bagai..


ini cara memasaknya akak sharekan :

1. campakkan bawang besar + lengkuas + cili api + kiub tom yam + serai + daun limau purut ke dalam periuk.


2. masukkan ketam . ni akak pakai 1kg punya ketam potong 2.


3. masukkan sedikit air, garam.


4. akak pakai noxxa pressure cooker. setkan HP untuk 7 minit.


5. selepas 7 minit..
baru tambahkan sayur  dan tomato. ino letak mode SF.

jenis sayur ? terpulang lah pada tukang masak nak letak sayur apa. akak letak bunga kobis jek.


taraaa..
siap dah !

selamat mencuba resepi akak tau !


kalau dah menambah 2-3 pinggan nasi jangan buat2 lupa telan set pembakar lemak dan detoks shaklee..
ahak !


untuk dapatkan konsultasi percuma ..
boleh hubungi :


azlina
013-7755256


Wednesday, November 30, 2016

SUSAH TIDUR MALAM ? APA KORANG BUAT ?

ostematrix ni..
bukan setakat yg sakit2 lutut.
sakit2 pinggang je yg sesuai ambik ostematrix ni.

yang sembelit..
yang susah nak tidur malam.
yg bangun pagi tak bermaya je tu..

yang susah nak tidur tu jangan memandai2 nak beli pil tidur sendiri..
memang tak dapat lah..
kecuali dgn dr prescription.
lg pun apalah kesannya kan kalau ambik pil tidur ni utk long term yg memang2 sah bahannya dr chemical

akak cadangkan korang ambik lah ostematrix ni..

membantu sangat2

kalau tidak..
takkan puan ni repeat order kan ?
😊

tapi selamat ke ambik ostematrix ni ?


ostematrix ni apa sebenarnya ?
ia adalah salah satu produk shaklee yg membekalkan kalsium kepada tulang kita.


jom kita tengok fakta mengenai ostematrix ni ?


memang tujuan asal nak tambah kalsium kan ?
tapi kesan sampingannya ...

tidur lebih nyenyak.
bangun pagi lebih fresh..
serius !
akak pun ambik ostematrix ni jugak .


jom layan testimoni lain berkaitan ostematrix.


hubungi :
azlina hamdan
pengedar sah shaklee
013-7755256


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...